Waar gaat dit over?

Tijdens het weekend van 27-29 Maart brengt de Belgische startup community de Hack the Crisis beweging naar België.

Het coronavirus houdt de hele samenleving in zijn greep en gaat gepaard met ongeziene maatschappelijke uitdagingen. Daarom wordt vanuit de tech- en startup-wereld een publiek platform opgericht om tot concrete oplossingen te komen tijdens een online hackathon: HACK DE CRISIS.

Geïnspireerd op eerdere initiatieven in andere Europese landen, zullen tijdens dit intense weekend verschillende teams op afstand samenwerken rond brede economische en maatschappelijke problemen die allen gelinkt zijn aan de coronacrisis.

Dit publieke online event nodigt ontwikkelaars, innovatieve bedrijven, tech-spelers, creatievelingen en iedereen die zich wil engageren uit om, virtueel weliswaar, de koppen bij elkaar te steken en tot innovatieve oplossingen te komen.

Untitled-4

Hoe kan je helpen?

Stel een uitdaging voor

We willen de uitdagingen die van economische, educatieve, medische, sociale als psychologische aard zijn en alles wat tijdens het leven in quarantaine als uitdaging kan gezien worden, oplossen. Dien jouw challenge nu in!

Closed 🙂

Los een probleem op

Wij nodigen alle ontwerpers, IT specialisten, bedrijven, project managers en anderen uit om deel te nemen en ons te tonen hoe je de verschillende uitdagingen zou oplossen door technologie creatief in te zetten.

Word mentor

We zijn op zoek naar supermentoren om de probleemoplossers bij te staan! Ben je een expert in een bepaald vakgebied en wil je jouw know-how delen met onze teams? Schrijf je dan nu in als mentor. Wij helpen jou alle procedures te coördineren en zo jouw kostbare tijd zo effeciënt mogelijk te gebruiken.

Closed 🙂

Word sponsor

De hackathon is vrijwillig op poten gezet om de challenges op te lossen waarmee we nu als samenleving en land mee worden geconfronteerd. Contacteer ons als jouw bedrijf meer informatie wil over de mogelijkheden voor sponsoring.

Help mee!

Uitdagingen

Topic 1: Healthcare

Topic 2: Education

Topic 3: Business continuity

Topic 4: Wellbeing

Topic 5: Logistics

Mentors & Supporters

Main Partners

Partners & Sponsors

Agenda

Vrijdag, 27 Maart

14:00

Team registratie deadline

14:00

Team registratie deadline

17:00

Kick-off Webinar

17:00

Kick-off Webinar

18:00

Vastleggen van de teams

18:00

Vastleggen van de teams

18:30

Alle teams voorstellen op SLACK. We beginnen te werken.

18:30

Alle teams voorstellen op SLACK. We beginnen te werken.

19:00

Match making van de laatste mensen die betrokken willen worden.

19:00

Match making van de laatste mensen die betrokken willen worden.

Zaterdag, 28 Maart

10.00 AM

Checkpoint #1

10.00 AM

Checkpoint #1

Mentoring & work in progress

Mentoring & work in progress

18:00

Checkpoint #2

18:00

Checkpoint #2

Zondag, 29 Maart

10.00 AM

Checkpoint #3

10.00 AM

Checkpoint #3

14:00

Inleveren van de projecten

14:00

Inleveren van de projecten

18:00

Finale. Pitch sessie.

18:00

Finale. Pitch sessie.

F.A.Q.

Hoe gaat het in z’n werk?

Verstuur ons jouw problemen & uitdagingen door of schrijf je in als team om oplossingen te vinden op de uitdagingen van de crisis. Wij zullen de procedures coördineren en jou voorzien van alle nodige informatie, een mentor en de nodige contactpersonen voor jouw oplossingen.

Ik heb geen team. Kan ik toch deelnemen?

Ja! Schrijf je gerust in als individuele deelnemer en laat ons weten wat jouw vakgebieden zijn. Als er een team is dat op zoek is naar extra hulp met jouw talenten, laten we jou dat ASAP weten.

Wanneer zal de hackathon doorgaan?

De hackathon zal online doorgaan. Binnenkort zullen we de agenda bekend maken, maar je kan erop rekenen dat het echte werk zal plaatsvinden op 27-29 maart.

Aangezien dit niet een typisch event is en bepaalde oplossingen meteen nodig zijn, zullen de meest dringende gevallen zo snel mogelijk opgelost worden.

Nieuws & Updates

The corona virus affects our society as a whole and brings along unseen, yet very real societal challenges. As a result, the tech...

Het dream team die dit alles mogelijk maakt

logo-1

Doe met ons mee om samen de crisis een hak te zetten!

Copyright 2020. All rights reserved.
Created by 3tm.lt

nl_BENL
en_GBEN nl_BENL